HAVUÇLU VE TARÇINLI KEK TARİFİ

özlem

New member
HAVUÇLU VE TARÇINLI KEK TARİFİ


Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Bir çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet orta boy havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın
üzeri için
pudra şekeri
Hazırlanışı: önce havuçları soyup rendeliyoruz. Yumurta ve şekeri derin bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz. Üzerine süt ve sıvıyağı koyup karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak havucu tarçını ve cevizi ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Güzel kabarması için pişme esnasında kapağını açmıyoruz. kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. üzerine pudra şekerini eleyip dilimleyerek servis ediyoruz. afiyet olsun.