Islak Kek Tarifi

milay

Member
Islak Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı süt

100 gr. Tereyağı

Yarım su bardağı sıvıyağ

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yeteri kadar un

Üzeri için

80 gr. Bitter çikolata

1 paket krema

Hindistan cevizi

Hazırlanışı: geniş bir kapta eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, sütü ve şekeri iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımdan bir su bardağı kadar kenara ayırıp kalan karışıma yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine elenmiş unu vanilyayı ve kabartma tozunu koyup tahin kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Karışımı yağlanmış ve unlanmış bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişerken sosunu hazırlıyoruz. Kremayı bir tencereye koyup bitter çikolatayı da ekleyerek çikolatalar eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Kenara ayırdığımız bir bardak karışımı da ekleyip karıştırıyoruz. Kekimiz piştikten bir iki dakika sonra eşit dilimler şeklinde kesiyoruz ve sosu üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.