KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ

ilayda

Member
KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler
1 adet kelle
4 adet paça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
4 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Yeteri kadar tuz
Yaklaşık 2 lt. Soğuk su
Hazırlanışı: öncelikle kelle paça çorbası emek isteyen ve oldukça lezzetli bir çorbadır. İlk olarak kelle ve paçalar iyice temizlenerek yıkanır, (ateşte ütülenerek temizlemek daha kolaydır) süzülür ve daha sonra haşlanır. Haşlama işini düdüklü tencerede yapmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Normal tencerede kuzu kelle paça yaklaşık 90 dakikada haşlanan kelle paça düdüklüde 30 dakikada haşlanır. Koyun ise normalde 120 düdüklüde 40 dk. Haşlanır. İster terbiyeli ister sade olarak hazırlanabilir. Biz terbiyeli olarak hazırladık. Etler iyice haşlandıktan sonra süzülüp bir kap içine alınır. Haşlama suyu da ayrı bir tencereye dökülür ve etler kemiklerinden ayrılarak kuşbaşı şeklinde doğranır. Haşlanmış suya didiklenen ve doğranan etler eklenerek kaynamaya bırakılır. Ayrı bir kâseye un, sıvıyağ, yumurta sarısı ve tuz ilave edilerek iyice karıştırılır. Terbiyenin kesilmemesi için kaynayan sudan bir miktar terbiyeye ilave edilir ve sos yavaş yavaş dökülür. Çorba karıştırılarak bir taşım daha kaynatılır ve koyu bir kıvam alması sağlanır. Ezilmiş sarımsak ile sirke karıştırılarak servis esnasında kullanılabilir. Afiyet olsun.