Patates Püresi İle Rosto

özlem

New member
Patates Püresi İle Rosto
Malzemeler
1 kg. dana rosto
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 diş sarımsak
4 adet orta boy patates
Yarım su bardağı süt
Sıvıyağ, tuz, karabiber, pul biber ve kekik
Hazırlanışı: öncelikle dana rostoyu güzelce yıkayıp düdüklü tencerede yaklaşık bir su bardağı su ekleyip bir diş sarımsağı da koyarak 20 dk. Kısık ateşte pişiriyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup geniş bir tencereye dilimleyerek diziyoruz. Üzerlerine salçaya bulamış olduğumuz dizip tuz ve kekik serperek haşlama suyundan üzerini bir geçmeyecek şekilde ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz.
Patates püresi için haşladığımız patatesleri eziyoruz. Bir tencereye çok az sıvı yağ koyup patatesleri üzerine ekliyoruz. Tuz karabiber ve pul biberi serpip sütü de azar azar ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Püremiz olduktan sonra ocaktan alıyoruz. Hazır olan püremizi rostonun yanında istediğimiz gibi şekil vererek servis ediyoruz. Afiyet olsun. ( isteseniz patates püresini kavurmadan da hazırlayabilirsiniz)