CİLT BAKIMI İÇİM ÖNEMLİ BİLGİLER

milay

Member
CİLT BAKIMI İÇİM ÖNEMLİ BİLGİLER

Her bayanın en büyük hayali sağlıklı pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmaktır. Yaşın ilerlemesi ile zamanla ciltte kırışıklık sarkma matlaşma gibi sorunlar ortaya çıkar. Çünkü cilt kolejen lifler ile oluşur. 30’lu yaşlarda cilt kolejen üretimini yavaşlatır ve bu nedenden dolayı ileriki yaşlarda cilt problemler ile karşı karşıya kalırız. Fakat cildimize iyi bir bakım ve takviye uygulayarak cilt sorunlarını azaltabiliriz. Bunu için illaki pahalı maliyetler ödemek gerekmez. Evde doğal yollarla hazırladığımız cilt maskelerini uygulayabiliriz. Öncelikle şunu bilmek lazımdır ki cilt bakımında en önemli nokta cildi temiz tutmak, nemlendirmek ve beslemektir. Bunun yanında sağlıklı beslenmek bol su içmek, düzenli olarak spor yapmak sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gerekir. Cilt bakımı için evde doğal yöntemler uygulayabiliriz. Öncelikle cilde bakım uygulamadan önce cildi ölü hücrelerden arındırmak gerekir. Bunun için peeling uygulayarak cildi ölü hücrelerden arındırmak ve tıkanmış cilt gözeneklerini açabiliriz. İşte evde uygulayabileceğimiz peeling için gerekli malzemeler; 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı bal ve birkaç damla limon suyu. Malzemeleri iyice karıştırıp cildinize uygulayabilirsiniz.
Cilt bakımında en önemli adımlardan birisi de cildi iyi nemlendirmektir. Bunun için önce nasıl bir cilt tipine sahip olduğunuzu iyi bilmek gerekir ve cilt nemlendirmesini de ona göre yapmak gerekir. Bunu için kremlerden destek aldığınız gibi tatlı badem yağı, zeytinyağı, avokado gibi nemlendirici özelliği bulunan bitkisel yağlardan da destek alabilirsiniz. Bu doğal yağlardan birini tercih edip üzerine bir iki damla lavanta yağı, kayısı çekirdeği yağı ve çörekotu yağı ekleyerek kullanabilirsiniz.
Yağlı ciltlerde en çok karşılaşılan problem ise sivilcedir. Genelde ergenlik döneminde çoğalan ve yağlı cilt tiplerinde çoğunluklu olarak görülen sivilce ve aknelerden yine doğal yöntemlerle kurtulmak mümkündür. Bunun için toz zerdeçal ve Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Az miktarda toz zerdeçala bir iki damla Hindistan cevizi yağı damlatıp macun kıvamına getirip bu karışımı gece yatmadan önce sivilcelerin üzerine sürüp sabah yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Zamanla sivilcelerin azaldığını göreceksiniz.