Metabolizmayı Hızlandırın Besinler

ilayda

Member
Metabolizmayı Hızlandırın Besinler
Düzensiz ve sağlıksız beslenme hareketsiz yaşam gibi sebepler metabolizmayı yavaşlatır ve kilo almamıza neden olur. Alınan kalorileri yakmak için metabolizma devamlı çalışır. Sebepsiz yere bir şeyler yediğimizde hem şişmanlar hem de metabolizmanın yavaşlamasına neden oluruz. Erkekler bayanlara göre bu konuda daha şanslıdırlar. Çünkü erkekler daha çok kalori yaktıkları için metabolizmaları daha hızlı çalışır. Ayrıca yaşlandıkça da metabolizma yavaşlar. Çok sık öğün atlamak hareketsiz kalmak sağlıksız beslenmek sürekli kilo alıp vermek metabolizmanın yavaşlamasına neden olduğu için bunlardan uzak durmak gerekir. Peki, metabolizma kalitesini düşürmemek için ne yapmalıyız. İşte bunun için yapmamız gerekenler;
  1. Öncelikle vücudun yağ oranını azaltıp kas kitlesini artırmak gerekir. Kas oranı yüzde 75 yağ oranı ise yüzde 25 olduğunda metabolizma hızı artar. Bunun için egzersizler yapmak spor yapmak en iyi yoldur. Öğünlerde yaklaşık olarak 100 gr. kadar az yağlı yoğurt tüketmek yağ depolanmasını azaltacaktır.
  2. Yeşil çay; yeşil çay kafein içerdiğinden vücut sıcaklığını artırarak metabolizmayı hızlandırır. Bunun yanında kahve, beyaz çay gibi içeceklerde önerilmektedir.
  3. Proteinli besinleri tüketmek; balık, tavuk gibi protein kaynaklı besinleri daha sık tüketebilirsiniz. Kırmızı ete göre bu besinler daha az yağ içerirler.
  4. Lifli besinler; lif oranı zengin besinler sindirim sırasında vücudun kullandığı enerjiyi artırarak metabolizmayı hızlandırır ve kabızlık ve ishal gibi sindirim sistemindeki rahatsızlıkları önler. Bu besinler arasında en başta ıspanak, brokoli, elma, portakal, lahana, greyfut, yulaf, kepekli tahıllar, kabak çekirdeği, badem ve fındık yer alır.
  5. Tarçın; tarçın kan şekerini ayarlayarak öğünler arasındaki açlığı bastırır ve yemekten sonra uzun süreli tokluk hissi kazandırır. Sabah kahvaltıda alacağınız çayın içine az miktarda kabuk tarçın koyabilir diğer öğünlerde ise tüketeceğiniz yoğurda ekleyebilirsiniz.
  6. Kuru meyveler; şeker ihtiyacınızı sağlıklı bir şeklide almak için kuru meyvelerden faydalanabilirsiniz. Kuru incir, kuru siyah üzüm, kuru erik ve gün kurusu gibi kuru meyveleri ara öğünlerde kullanabilirsiniz. Bütün bunların yanında en önemli şey günlük yeteri kadar su tüketmektir.