MEYVELİ KAKAOLU KEK TARİFİ

ilayda

Member
MEYVELİ KAKAOLU KEK TARİFİ

Kek Evde büyük küçük herkesin hayır diyemediği hafif lezzetli bir tatlıdır. İkram günlerinin ise olmazsa olmazlarındandır. Yumurtaya karşı hassas olanlar ise kekin içindeki yumurtadan dolayı keki tercih etmezler. Ama şimdi vereceğim kek tarifinde yumurta yok ve gayet hafif lezzetlidir. İçinde bulunan meyveler ise tam bir vitamin deposu.
malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
1 tatlı kaşığın tarçın
Bir kâse kuru meyve( kuru üzüm ince doğranmış kuru incir ve hurma)
Yeteri kadar un
Hazırlanışı: öncelikle kuru meyveleri bir kâseye ılık su koyarak yaklaşık 5 dakika kadar bekletip ince ince doğruyoruz. Geniş bir kaba sıvıyağı, şekeri ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpıyoruz. Üzerine yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak unu, kabartma tozunu ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Yumuşamış olan meyveleri harcımıza ilave ediyoruz. Tarçını da koyup son kez karıştırıyoruz. Yağlanmış bir kek kalıbına döküp Önceden ısıtılmış yaklaşık 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Soğuduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz. Eğer harcı hazırlarken unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edersek ve pişme esnasında fırının kapağını açmazsak kekimiz daha çok kabaracaktır. Tarçın yerine limon kabuğu veya portakal kabuğu da tercih edebilirsiniz.