Nezleden Kurtulmanın Yolları

piril

New member
Nezleden Kurtulmanın Yolları

Özellikle bahara girerken karşımıza çıkan nezle için bir çoğumuz doktora gitmeye gerek duymayabiliriz. Burun akıntısı başta olmak üzere, hapşırık, iştahsızlık gibi belirtilerle kendini gösteren nezleyi, en çok karıştırıldığı hastalık olan gripten ayırmak için bakmak gereken en önemli fark ise gripte nezlenin aksine, ateş görülmesidir. Ayrıca gribi ortaya çıkaran en önemli faktör ise enfeksiyondur.

Nezle, gribe göre daha hafif seyreder ancak nezle de tıpkı grip gibi bulaşıcıdır. Bu yüzden nezlenin başlangıcındaki ilk üç gün insanlarla özellikle de çocuklarla yakın temas etmemekte fayda vardır.

Ayrıca şunu da bilmek gerekir ki, nezle bir hafta boyunca geçmediği takdirde mutlaka bir doktora gidilmelidir. Çünkü uzun süren nezle, devamında bronşit, zatürre gibi dah ciddi hastalıklara zemin hazırlayabilir.

Nezle belirtileri:

-Hapşırık

-İştahsızlık

-Halsizlik

-Burun akıntısı

-Boğazda yanma ve kaşınma

-Mide bulantısı

Nezle için evinizde yapabilecekleriniz:

– Bol bol su içerek, vücudunuzun sıvı dengesini korumalısınız.

-Suyun yanında ıhlamur, adaçayı, kuşburnu gibi bitki çaylarını tüketmek de sıvı dengenizi sağlamaya ve iyileşme sürecini kısaltmanıza yardımcı olur.

– C vitamini alımınızı artırmalısınız. Özellilkle taze sıkılmış meyve suyu tüketmek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

– Yaşadığınız yeri nemlendirmeli, kuru yerlerde kalmamalısınız.Çünkü kuru hava boğazınızı daha çok tahrik eder.

-Bol bol temiz hava almalı, fırsat buldukça oksijen alacağınız yerlere gitmelisiniz.