Reggie Bush'un Heisman'ı var ama aynı zamanda sorunlu bir mirası da var

ilayda

Member
Kurallar değişti. Manzara farklı. Kaçınmak aptalca olmaya başladı.

Reggie Bush, Heisman Ödülünü geri almayı hak ediyor ve Heisman Trust'tan gelenlerin sonunda Çarşamba günü aklını başına toplayıp ödülü geri vermesi iyi bir şey.

Ama zafer turunda yavaşlayabilir miyiz lütfen?

Geçen yaz Bush'un kupayı geri almayı hak ettiğini yazmıştım çünkü bugünün üniversite spor maaş standartlarına göre Bush asla yanlış bir şey yapmamıştı. Bu sağduyuya dayalı bir işlemdi, daha derin bir şey değildi, daha fazlası değildi.

Kararın bu kadar yersiz bir kibirle karşılanacağını hiç tahmin etmezdim.

Bush, “haklı çıkarma” laflarıyla dolu bir bildiri yayınladı ve bunun kendisini tüm suçlardan temize çıkaracağını iddia etti.

Bu onu hiçbir şeyden kurtarmaz.

USC atletik direktörü Jennifer Cohen, Bush'u “son derece dirençli ve yürekli” olduğundan öven bir bildiri yayınladı.

Karşısındaki dayanıklılık… tam olarak ne? Tarihi bir futbol gücünün yıkılmasına neden olan kötü kararları mı?

Herkes lütfen dursun.

Bush'a serbest bırakılmış bir rehine gibi davranmadan da Heisman'ın dönüşü kesinlikle kutlanabilir. Heisman'ın yanlış yönlendirilmiş yanlış kullanımı kesinlikle fark edilebilir, ancak farklı bir çağda bunu hak etmediğini unutmamak gerekir.

Reggie Bush kurban değil. Muhteşem futbol becerileriyle üretilen bir donanımı yeniden kazanmış olması, farklı bir çağın kurallarına göre NCAA'nın onun bu kuralları çiğnediğine karar verdiği gerçeğini değiştirmiyor.

NCAA'nın artık geçerliliğini yitirmiş kuralları yüzsüzce göz ardı ettiğine karar vermesinin ardından, ihlallerle ilgili komite USC'yi asla çıkamayacağı karanlık bir deliğe gönderdi.

Bush'un ebeveynleri için kirasız konut ve iki spor acentesinden 300.000 dolar kabul ettiği iddiası, futbol programını yerle bir eden NCAA yaptırımlarına yol açtı.

Bush soruşturmasının Heritage Hall'u yakıp kül etmesinden bu yana geçen 14 yıl içinde Truva atları hiçbir zaman ulusal öneme sahip olamadı. Henüz ulusal şampiyonluk için oynamadılar. Bir büyük kase galibiyetleri var. Altı koçtan geçtiler. Tartışmalara, skandallara ve genel kaosa katlandılar.

30 bursu kaybederek ve iki yıl denetimli serbestliğe tabi tutularak, kolej futbolu dünyasının geri kalanının gerisinde kaldılar ve asla onlara yetişemediler.

Bu arada Bush, 11 yıllık, 63 milyon dolarlık profesyonel kariyeri ve o zamandan bu yana sona eren bir ulusal televizyon işiyle dumanı tüten enkazdan hızla uzaklaştı.

Hiçbir şey için asla özür dilemedi. Şartlı tahliyedeki rolünün sorumluluğunu hiçbir zaman kabul etmedi. Görünüşe bakılırsa, son on yılda programın temelinden yoksun bırakılması nedeniyle yenilgiye uğrayan, üstün yetenekli genç Truva atlarını hiç düşünmemişti.

Tarihi NCAA yaptırımlarının aceleci, radikal, yanlış ve üzücü olduğu iddia edilebilir ve iddia edilmelidir. NCAA'nın artık herhangi bir yetkisi olmadığı için, bir daha asla kimseyi USC'yi cezalandırdığı gibi cezalandıramayacak.

Bununla birlikte, o zamanlar ceza gerçekti ve Bush'un buna katılımı gerçekten kötüydü ve herkesin bunu görmezden gelmesi, onun eylemleriyle sonsuza kadar değiştirilen tüm hayatlara saygısızlık etmek anlamına geliyordu.

Bush Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Her zaman dürüstlükle ve NCAA tarafından belirlenen kural ve düzenlemelere uygun olarak hareket ettiğimi açıkça belirtmek isterim.” dedi. “Bana karşı ileri sürülen iddialar asılsızdı ve delillerle desteklenmiyordu. Sonunda gerçeğin ortaya çıkmasından dolayı minnettarım.”

Bir problem. Heisman Trust'ın başkanı Bush'un masumiyeti hakkında hiçbir zaman bir şey söylemedi.

Vakfın başkanı Michael Comerford, “Üniversite atletizminde son birkaç yılda yaşanan büyük değişiklikleri göz önünde bulundurarak Reggie Kupasını yeniden vermenin doğru zamanının geldiğine karar verdik” dedi.

Başka bir deyişle sorun Bush'un hız sınırını aşmaması değil, hız sınırının değişmesidir. Ve gerçekten de, üniversitedeki en iyi futbolcuların bugünün yüksek maaşlarına bakılırsa, Bush'un çabaları karşılığında gerçekten çok az ücret aldığı görülüyor.

Ancak bu, o zamanlar oyuncuların ekstra avantajlar alması gerekmediği halde kendisinin hâlâ ekstra avantajlar aldığı gerçeğini değiştirmiyor. Kurallar berbattı ama kurallar kuraldı ve herkes onları biliyordu ve iddiaya göre Bush kuralları çiğnedi ve hiçbir parlak ödül bunu değiştiremeyecek.

Cohen, açıklamasında Bush'u geri dönen bir kahraman olarak memnuniyetle karşıladı ve şunları söyledi: “Bu süreç boyunca en üst düzeyde dayanıklılık ve yüreklilik sergiledi ve şimdiye kadar aldığı her övgüyü ve ödülü o kadar hak ediyor ki.”

Hımmm. İnsan merak ediyor, eğer Bush süreç boyunca daha az direnç ve cesaret gösterseydi ve gerçekten işbirliği yapsaydı, USC bu kadar kötü etkilenir miydi?

Lincoln Riley açıklamasında haklıydı çünkü futbola sadık kalmıştı. Aman Tanrım, şunu da unutmayalım, Reggie Bush futbolda gerçekten iyiydi, şimdiye kadar gördüğüm en iyi kolej koşusuydu ve yalnız değilim.

Riley, “Reggie'nin Heisman ailesine yeniden katılması, USC futboluyla ilişkisi olan herkes için özel bir an” dedi. “Reggie'nin bu oyunu oynayanların en büyüklerinden biri olan atletik başarılarının resmi olarak tanınabilmesi bizi heyecanlandırıyor. Uzun bir süre boyunca Heisman ve USC aynı anlama geldi ve kazananlarımızın sekizini de kabul edebilmek olağanüstü bir şey.”

O halde devam edin Truva atları, bunu futbol zaferi gibi kutlayın. 5 numarayı emekliye ayırma ve onu Coliseum uç bölgesindeki koltuklara asma konusunda büyük bir anlaşma yapın. Bu sonbaharın Utah Eyaleti'ne karşı oynanacak ilk iç saha maçı için Truva atlarını Kolezyum tünelinden çıkarırken onun için kükreyin.

Reggie Bush'un nihayet resmi olarak Truva atları tarihindeki yerini almasına izin verilmesi iyi bir şey.

Ancak tıpkı geri koşmanın kendisi gibi, bu tarih de yön değiştirir, döner ve üstesinden gelinmesi zor olabilir.