YILBAŞI İÇİN HİNDİ DOLMASI TARİFİ

özlem

New member
Malzemeler
1 adet hindi
2 adet soğan
2 adet havuç
2 yemek kaşığı salça
2 adet defneyaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı haşlanmış hindinin suyu
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı: hindiyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra sebzeler ile beraber düdüklü tencereye koyup yaklaşık 6 – 7 bardak su ilave ederek tuzunu koyup dağılmayacak şekilde haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra dikkatlice alıp fırın tepsisine güzelce oturtuyoruz. Üzerine bol salça ve tereyağını sürüp tepsinin içine 2 bardak haşlanmış sudan koyuyoruz. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hindiyi genişçe bir servis tepsisine alıp yerleştiriyoruz. Şimdi sıra iç pilavda. İç pilav için gerekli olan malzemeler;
2 su bardağı pirinç
4 kaşık tereyağı
3 su bardağı su ( hindi suyundan kullanabilirsiniz)
2 adet soğan
1 demet maydanoz
Yarım çay bardağı çam fıstığı
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Birkaç öğütülmemiş tane karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
200 gram kuzu ciğeri
1 çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle pirinci yıkayıp yarım saat kadar ılık tuzlu suda bekletiyoruz. Tencereye küçük doğranmış soğanı ve tereyağını koyup biraz kavuruyoruz. Üzerine kıyılmış kuzu ciğerini, maydanozu, kuş üzümünü, çam fıstığını ve baharatları ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Üzerine suyunu ve tuzu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakıyoruz. Pirinçleri süzüp kaynayan suyun içine bırakıyoruz. Delikli bir kepçe ile karıştırıp kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakılır. Pilavımız pişip 15- 20 dakika demlendikten sonra hafifçe karıştırıp fırında kızarttığımız hindinin etrafına yayarak koyuyoruz. Hindimiz hazır. Eğer kestane kullanmak isterseniz kabukları soyulmuş ve haşlanmış olan 500 gr. Kestaneyi iç pilava ekleyebilirsiniz. İç pilavı hazırlarken özellikle pirinçlerin su kaldıran ve kırıksız olmasına dikkat ediyoruz. Aksi halde pirinçlerimiz dağılabilir. Büyük hindilerde iç pilavı bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Küçüklerde ise iç pilavını ayrı pişirmek yerine hindiyi fırına vermeden önce içine doldurup ve ısıya dayanıklı bir iple dikip hindi ile beraber pişmesini sağlayabilirsiniz. Her iki tarifte çok lezzetli oluyor.